Geliştirme ortamları (IDE) için code review eklent

Geliştirici ekiplerin üretkenliğini artıran uygulamaları incelemeye devam ediyoruz. Bir önceki yazımda sizlere CSS Scan 2.0 eklentisini tanıtmıştım. Bu yazıda ise CodeStream eklentisinden bahsedeceğim.

CodeStream, geliştirici ekiplerin code review süreçlerini iyileştiren ve takım içi iletişimi güçlendiren bir geliştirme ortamı (IDE) eklentisi olarak karşımıza çıkıyor.

CodeStream eklentisi VsCode, PyCharm, JetBrains, Intellij IDEA, Visual Studio, Android Studio gibi popüler bir çok geliştirme ortamında bulut tabanlı olarak çalışabiliyor.

Geliştirme ortamına kurulduktan sonra CodeStream'i GitHub, Jira, Bitbucket, Slack, Asana, Trello gibi 3.parti uygulamalarla eşleştirip geliştirme ortamını terk etmeden bu uygulamalarla iletişime geçmesini sağlayabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse bir kod bloğunda değişiklik yapılmasını istediğinizde ilgili kod bloğuyla ilgili yorumunuzu yazıp Trello'daki herhangi bir panoya arkadaşınızı etiketleyerek kart oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca kod bloklarına eklediğiniz yorumlarınız bağlantıyı kurduğunuz takdirde Slack veya MS Teams uygulamasına otomatik olarak gönderiliyor.

Bulut tabanlı çalışan eklenti için acaba kodlarımıza erişebilir mi düşüncesi aklınıza gelebilir fakat eklenti sitesinde belirtilene göre CodeStream sizin kodunuza direkt erişmiyor. Sadece kod bloklarının satırlarına referans gösteriyor ve yapılan yorum ve mesajları şifrelenmiş şekilde iletiyor.

 

 

 

 

 

Eğer siz de takımınızda böyle bir eklenti kullanmak isterseniz CodeStream eklentisini deneyebilirsiniz. Detaylarına erişmek için www.codestream.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp Hattı